MD biblio

El si-a inceput activitatea de investitor si trader in 1987, in industria farmaceutica si cea imobiliara. Dupa promovarea examenelor aferente (Series 7 si Series 3), care sunt sub controlul guvernului Statelor Unite, el obtine cele doua licente indispensabile pentru tranzactionare: Registered Commodity Trading Adviser (CTA) Licence si Registered General Securities Representative - Investment Adviser Licence. In timpul studiului personal a realizat ca literatura de specialitate si seminariile sufera de o lipsa pronuntata de instrumentelor de utilitate practica, adica adevaratul ‘know how’. Dupa studiul a sutelor de carti si numeroase seminarii, aparea aceeasi intrebare: Unde este unealta profitabila, imediat aplicabila? De multe ori, dincolo de informatia standard... nu se gasea nimic util!

Ca Analist Tehnic Certificat (CTA) de National Futures Association din S.U.A., a fondat un nou concept de predare, bazat pe aspectele practice ale activitatii imediat profitabile de tranzactionare, ce poate fi utilizat atat de incepatori cat si de traderi experimentati.

Este autorul a mai mult de 100 de articole si este colaborator international al revistelor de specialitate din SUA (‘Technical Analysis of Stocks & Commodities’, ‘Futures’ and ‘eSignal.com Education Section’); Marea Britanie (‘The Technical Analyst’); Germania (‘Traders’ − editiile in limba Engleza si Germana); Australia (‘Your Trading Edge’) si Asia (‘The Trader’s Journal’). Este de asemenea fondatorul si presedintele www.pitchforktrader.com – un site specializat de tranzactionare.

Dr Mircea Dologa a publicat 7 volume, continand peste 3300 pagini, 3250 grafice si 150 fisiere Excel, toate concepute pentru tranzactionarea profesionista. A incercat sa expuna in mod eficient arta tranzactionarii de la nivelul de incepator pana la standardul actual cel mai inalt – nivelul profesionist. Grija principala a autorului, in timpul celor sapte ani de planificare, concepere si scriere a acestor manuale profesioniste, a fost aceia de a prezenta in mod optim aspectele practice ale tranzactionarii. 

Mircea Dologa

BIO – Scurt Rezumat

Dr Mircea Dologa a inceput studiile universitare timp de trei ani la West University Timisoara la Facultatea de Fizica, Sectia Fizica Teoretica. A continuat la New York University si Cooper Union School of Engineering and Science din New York si a absolvit cea din urma institutie cu Diploma de Bachelor in Fizica Teoretica. A obtinut de asemenea diploma de Doctor in Stiinte Medicale de la Facultatea de Medicina din Paris. Apoi, a urmat cursuri post-universitare in Finante si in Administrarea Afacerilor din cadrul Universitatii South Carolina din Columbia, U.S.A. si ale Universitatii Franceze de Afaceri si Finante (HEC Paris, Franta).
Dupa ce a activat o perioada indelungata ca Director Medical si ulterior ca General Manager, in 1992 a decis sa se concentreze in mod exclusiv asupra propriilor investitii si s-a lansat in tranzactionarea pietelor financiare.
In prezent locuieste in Paris, Franta, impreuna cu sotia si cele doua fiice. Ambele au ramas fidele studiului de finante, obtinand un Master in Finante Banci si Management.