GRAFICE

Volumele 2 si 3 reprezinta rezultatul eforturilor noastre de cercetare, in domeniul Analizei Tehnice Moderne, de mai bine de 20 de ani. Mare parte din acest material nu a fost inca publicat sau prezentat la o conferinta nationala sau internationala. In aceasta perioda, eforturile noastre au fost ghidate de obiectivele de mai jos:
  • Tradingul fiind un Game Zero, adica unul pierde iar altul castiga, se impune utilizarea instrumentelor de eficienta maxima, sincronizate in pas cu piata. Se poate astfel obtine o profitabilitate optima, ghidand astfel traderul sa fie in mod continuu inaintea celorlalti operatori,
  • Traderul sa-si scurteze durata perioadei educative si sa devina profitabil in mod consistent,
  • Traderul sa invete sa lucreze doar dupa principiul “Planifica o tranzactie si numai apoi tranzactioneaza strategia planificata, fara nici o modificare de plan”.

Figura 1

Criteriile de optimizare sunt definiti anterior (atingerea benzilor, mentinerea pe media mobila simpla si retragerea catre medie). Sagetile de pe grafic evidentiaza:

  • Zonele «a–e» unde pretul a testat benzile si cateodata le-a depasit leger,
  • Zonele «A–F» unde pretul s-a retras testand media sau s-a mentinut pe 20-SMA.

Figura 2

Graficul prezinta doua seturi de benzi. Se poate observa setul extern cu setarile optimizate [STD (2,5) , SMA (21)] si setul intern cu setarile fixe [STD (1,00) , SMA (21)]. Penetrarea deasupra nivelului de pret 6803 (banda superioara a setului intern) semnalizeaza momentul optim de intrare Long.

Figura 3

Graficul reprezinta situatia extensiilor dreptunghiului initial asociata cu liniile de trend. Asa cum am anticipat, dupa o inversare, confirmata de barele in oglinda la nivelul 6880,5 ce corespunde exact extensiei 750%, piata a inceput sa urce catre zona structurii rectangulare initiale.

Autor

Dr. Mircea Dologa

Dr. Mircea Dologa

MD, CTA

"Predarea noastra are un singur scop...
Sa permita tuturor celor care sunt inzestrati in mod natural cu ambitie, minte ascutita, perseverenta si dorinta de a invata, sa faca parte din experienta noastra de partajare!
Este singurul mod pe care il stim, sa insotim traderulul de la blocurile de pornire spre teritoriile inalte ale platourilor cu iarba verde...!"