GRAFICE

Volumul 1 - Extrase Grafice din Manualul "Analiza Pitchfork Integrata"

Figura 1

Procedura de constructie a pitchfork-ului este respectata pe deplin daca traderul are in minte un singur numitor comun: o descriere ideala a pietei. Dupa cum veti observa, indiferent de tipul de pivot, acestia sunt marcati in acelasi mod; legatura dintre ei va incapsula in mod ideal evolutia intortocheata a pietei, transformand o piata aparent aleatorie intr-o structura ordonata.

Figura 2

Cele doua seturi diferite de pivoti creeaza doua PF-uri: cel mare incapsuleaza miscarile pretului (contextul pietei), iar cel mic, creat cel mai recent, se afla chiar in varful evolutiei intermediare a pietei. Este interesant de realizat faptul ca ele au un pivot comun (p0=P2).

Figura 3

Modul de alegere a pivotilor determina gradul de eficienta al tranzactionarii, iar pitchforkul creat la randul lui va arata cat de bine se descrie evolutia pietei. Locatia pivotului P4 revela continuarea evolutiei descendente a pietei confirmata de inchiderea ultimei bare P4, care este o (bara de inversare cu inchiderea sub nivelul deschiderii, in sfertul inferior al barei).

Autor

Dr. Mircea Dologa

Dr. Mircea Dologa

MD, CTA

"Predarea noastra are un singur scop...
Sa permita tuturor celor care sunt inzestrati in mod natural cu ambitie, minte ascutita, perseverenta si dorinta de a invata, sa faca parte din experienta noastra de partajare!
Este singurul mod pe care il stim, sa insotim traderulul de la blocurile de pornire spre teritoriile inalte ale platourilor cu iarba verde...!"