FAQ

Suntem onorati sa impartasim cunostintele noastre cu toti cursantii si studentii
Suntem pregatiti sa postam intrebarile si raspunsurile care prezinta interes pentru traderi!

Cum sa-ti alegi Mentorul si cat ar trebui sa coste in mod rezonabil?

Salutari Joyce,

Va multumesc din nou, pentru interesul dvs. pentru activitatea noastra! Sunt complet de acord cu dvs. cu privire la dificultatea de a alege persoana potrivita pentru sarcina de mentorat. Majoritatea oamenilor, din aceasta industrie sunt calificati si doar unii dintre ei au calificarile optime. Va rugam sa gasiti mai jos o scurta explicatie introductiva, care ar putea aduce ceva lumina in aceasta chestiune!

  • In principal, ar trebui sa cautati fisierele de acreditare profesionale ale acestor educatori. Daca nu sunt Consilieri inregistrati la National Futures Association (NFA), controlata de guvernul SUA si nu detin titlul de Commodity Trading Adviser (CTA), nu pot consilia in mod legal pe nimeni in tranzactionarea Futures. In ciuda acestui fapt, exista multi formatori non-CTA care predau, dar numai subiecte de tranzactionare educationala.
  • De indata, mentorul ar trebui sa fie nu numai un trader de succes, ci si un consilier in tranzactionare, gata sa isi consacre activitatea de zi cu zi pentru studiul continuu al pietelor. Unii l-ar numi ... Vesnicul student al pietelor!

De asemenea, el/ea ar trebui sa fie la curent cu noile tehnici de tranzactionare, pentru a-si putea imbunatati si mai mult consistenta. Acest lucru se realizeaza cel mai bine prin publicarea lucrarilor sale de cercetare in reviste tehnice foarte cunoscute, foarte serioase, cum ar fi revista TASC (Technical Analysis & Stocks & Commodities) si revista Futures. Formatorul ar trebui sa apartina, de preferinta, Market Technicians Association (MTA), o organizatie profesionala, care mentine standarde ridicate pentru stiinta Analizei Tehnice.

  • Taxele pentru Mentorat variaza, in functie de volumul de munca si de specializarea mentorului:
    • Curs urmat zilnic (7 ore/zi) are o taxa cuprinsa intre 1200$ si 5000$ pe zi, valoarea ceea din urma este corespunzatoare unui specialist Gann, tranzactionarea prin algoritmi sau dupa metodologia Dlui Jenkins,
    • Mentoratul pe perioade mai mari (de la 6 la 12 luni), cu consultatie la cerere, efectuata prin corespondenta (e-mail sau telefon), are o taxa de aproximativ 1800$-2000$ pe luna, inclusiv fisiere sau orice diagrama. Acest tip de mentorat Inseamna o corespondenta asidua cu raspunsuri la intrebarile studentului.

Toate cele bune,

Dr Mircea Dologa, MD, CTA, afiliat MTA Paris – France