FAQ

Suntem onorati sa impartasim cunostintele noastre cu toti cursantii si studentii
Suntem pregatiti sa postam intrebarile si raspunsurile care prezinta interes pentru traderi!

Cum sa evitati Frauda in invatarea activitatii de tranzactionare!

Salutari Joyce,

Va multumesc pentru interesul dvs. cu privire la activitatea noastra de tranzactionare si cercetare! Suntem complet de acord, in ceea ce priveste afirmatia dvs. cu privire la existenta fraudei in procesul de invatare a activitatii de tranzactionare. Traderii o numesc in engleza: “uleiul de sarpe”. Exista cateva modalitati de a o evita in mod eficient.

  • In principal, ar trebui sa cautati fisierele de acreditare profesionale ale acestor profesori. Daca nu sunt inregistrati la Asociatia Nationala Futures (NFA), controlata de guvernul SUA si nu detin titlul Commodity Trading Adviser (CTA), nu pot sfatui legal pe nimeni in tranzactionarea contractelor futures, fara un mare risc care ar putea duce la o amenda mare sau chiar inchisoare.
  • Trainerul ar trebui sa fie, de preferinta, nu numai un trader de succes, ci si un consilier si un profesor bun. El/ea ar trebui, de asemenea, sa fie la curent, cu noile tehnici de tranzactionare, astfel incat sa-si poata imbunatati si mai mult consistenta si pe cea a studentilor sai. Acest lucru se realizeaza cel mai bine prin publicarea lucrarilor sale de cercetare in reviste tehnice cunoscute, serioase, cum ar fi revista TASC (Technical Analysis & Stocks & Commodities) si revista Futures. Trainerul ar trebui sa apartina la asociatiile de Analiza Tehnica, de preferinta, Market Technicians Association (MTA), o organizatie profesionista, care mentine standarde ridicate pentru stiinta Analizei Tehnice.

Sper ca acest raspuns va ajuta! Toate cele bune,

Dr Mircea Dologa, MD, CTA, afiliat MTA